Okulumuz 2024-2028 Stratejik Planı Yayınlandı.

Okulumuz 2024-2028 Stratejik Planı Yayınlandı.

12.07.2024 23

meb_iys_dosyalar/59/01/747510/dosyalar/2024_07/12173945_20242028stratejikplan.pdf

 

Günümüzde toplumsal eğitim düzeninden çok bireysel eğitim benimsenmektedir. Her çocuk özel ve değerlidir. İnsanların en önemli değeri sağlığıdır. Eğitim ve sağlık insan hayatını etkileyen ve yaşam boyu devam eden disiplinler arası bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar varlıklarını etkin bir şekilde sürdürebilmek için kendilerini yenilemek ve değişen koşullara uyum sağlamak zorundadırlar. Okullardaki eğitim sisteminin de kendini revize etmesi, dünyadaki değişim ve gelişime uyum sağlaması gerekmektedir.

Okulumuz daha iyi bir eğitim seviyesine ulaşma düşüncesiyle sürekli yenilenmeyi ve kalite kültürünü kendisine ilke edinmeyi amaçlamaktadır. Kalitenin oluşturulması, eğitim ve öğretim başta olmak üzere insan kaynakları ve kurumsallaşma, sosyal faaliyetler, alt yapı, toplumsal ilişkileri kapsayan 2024-2028 stratejik planı hazırlanmıştır.

Kuruma yeni gelen müdür, öğretmen veya diğer personeller, kurumun stratejik planını bilip bu doğrultuda çalışma yaparsa daha verimli olacak, kurumu tanımış, vizyonunu, misyonunu, zayıf ve güçlü, fırsat ve tehdit yanlarını bilerek kurum kültürünün oluşmasını sağlayacaktır.

Stratejik planımızda; öğrenci ve birey merkezli eğitim anlayışı, yeterli öz bakım becerilerine ulaşma, toplumsal uyum becerilerine farkındalık sağlama ve geliştirmelerine destek vererek, sürekli ve plânlı gelişimle okullardaki eğitimin ve öğretimin zenginleştirilmesi hedeflenmiştir.

Bu çalışmada emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve personele teşekkür ederim.